Kenu tábor

A Kalász Suli 2023.08.14-18-ig Kenu tábort szervezett a Dunán.

Egy kenutáboros naplójából

Hétfőn reggel a budakalászi Vidra Csónakháztól indultunk és egészen Dunabogdányig eveztünk fel 3 nap alatt, mely megközelítőleg 25 km-t jelentett és ugyanennyit vissza utolsó nap, amikor már a Duna is segítségünkre volt, mikor lecsorogtunk. Hát had ne mondjam, eléggé örültem, mikor a lábam már szilárd talajt ért.

Az evezés mellett, a sátorállítás is mindennapos programnak számított, melyet megérkezésünkkor állítottunk fel és minden reggel induláskor bontottunk le. Közben sok-sok játék, jóga, móka és kacagás, sok-sok fürdés és napozás szerepelt a programok között, aminek nagyon örültem.

A vacsi minden nap bográcsban főtt, melyet Attila bácsi főzött a kis csapatnak. A legfinomabb étel szerintem a csirkepörkölt és a tárkonyos raguleves volt. Nyami. :P

A hét közepén „óriási vihar volt”, mely bennünket hál’ istennek elkerült, így az utolsó előtti napunkat Dunabogdányban töltöttük, hogy még a játékok, a fürdés és a lazulás vegye át a szerepet. Utolsó nap reggel isteni finom péksüti volt, amit egyből bepusziltam.

Tamara néni jóvoltából a héten 2x is jógáztunk reggel, ami nagyon jól esett a testemnek.

Összességében jól éreztem magam, jövőre is fogok menni, csak ne kellett volna „annyit evezni”.  Ja, hogy én nem is eveztem? :D

Köszönjük: Tamara néninek, Attila bácsinak, Zsófi néninek (isteni palacsinta), Előd bácsinak, Marcinak, Vínónak és Gergőnek, akik az evezésben sokat segítettek!