Luca-nap

A téli szünet előtt rendkívül mozgalmas időszak zajlik iskolánkban. A változatos osztályprogramok és az új hagyományként megjelenő adventi éneklés mellett december 15-én rendeztük meg Luca-napi kézműves délelőttünket.

A napot a „Szép füzet verseny” eredményhirdetésével indítottuk, ahol Végh Attila, iskolánk igazgatója jutalmazta azokat a kisdiákjainkat, akiket erre tanítóik érdemesnek találtak. Majd közös énekléssel teremtettünk vidám hangulatot az előttünk álló délelőtthöz.

Az ajándékkészítő foglalkozásokon mindenki megtalálhatta a kedvére valót. Ez alkalommal készíthettünk hagyományos mézeskalácsot, asztali díszeket, illatos zsákokat, mazsolafüzért, karácsonyi csemegét díszdobozban, díszeket, tűzzománc-, üveg- és gyöngyékszereket, de akinek kedve volt, még papírsünit is hajthatott, vagy Luca-búzát ültethetett.  Így saját készítésű meglepetésekkel készülhettek tanulóink és családtagjaik a karácsonyra. A nyolcadik osztályosok pedig ízletes falatokkal, üdítővel várták a büfében a felfrissülni vágyókat.

Tartalmas és vidám hangulatú nap volt ez mindannyiunk számára!

További fotókat képgalériánkban láthatnak.