Megválasztották és felavatták a diákönkormányzat tagjait

Minden tanév elején a felső tagozatos diákok osztályonként két-két tanulót választanak, delegálnak az iskola diákönkormányzatába. Idén sem volt ez másképp. A tagok szeptember 17-én mutatkoztak be az ún. parlamenti ülésen.

Ilyenkor a képviselőknek lehetőségük van egy-egy aktuális problémát felvetni, közvetlenül az intézmény vezetőjétől kérdezni. A DÖK képviselők rendkívül komolyan vették feladatukat: tájékozódtak, összegyűjtötték, majd felosztották egymás között a megfogalmazott kérdéseket. Érezhető volt, hogy közösségünk minden tanulója fontosnak tartja a rendezvény eredményes zárását. A hagyományokhoz hűen most is az iskola igazgatója, Végh Attila válaszolt a gyerekek kérdéseire. 

A másik fontos napirendi pont az új elnök választása, a két jelölt (Boros Blanka 8. a és Kor Máté 8. c) bemutatkozása volt. A választási beszédek, programok ismertetése után következett a titkos szavazás. A tantermekbe vonulva minden felső tagozatos tanuló leadta szavazatát a számára szimpatikusnak, alkalmas vezetőnek tartott jelöltre. A szavazóláda tartalmát szigorú ellenőrzés, tanári felügyelet mellett tekintették meg a lebonyolításra kijelölt tanulók, majd összesítették a két jelöltre leadott szavazatokat. A választást végül Boros Blanka (8. a) nyerte meg.

A diákönkormányzat elnökét és tagjait ünnepélyes keretek között október 10-én avatta fel városunk korábbi polgármestere, Rogán László.

Gratulálunk Blankának!