Német tábor


Július 6-10-ig a Kalász Sulis gyerekek napközis német táborban vehettek részt. Több, mint 20 diákunk jelentkezett 3.-6. osztályig.


A tábor a Német nemzetiségi önkormányzat kezdeményezésére és támogatásával valósulhatott meg. A hét során a játékos nyelvtanulás mellett a gyerekek számos programon vehettek részt. Jártunk a Skanzenben, ahol a kenyeret is sütöttünk, játszótereztünk, a Svábházba látogattunk, ahol a sváb hagyományokkal ismerkedtünk, Tamás bácsi tiroli táncot tanított nekünk, Kati néni pedig érdekes történeteket mesélt és megvendégelt bennünket sütivel és üdítővel. Német nyelvű filmet is néztünk, egy érdekes múzeumban, a Mikrocsodák múzeumában jártunk Szentendrén, a Duna-parton kavicsokat dobáltunk, a nagyjátszótéren mókáztunk, fagyiztunk, pizzàztunk, felmentünk a Kálváriára és az Omszk-tóhoz is kisétáltunk. A tábor lebonyolításában nagy segítségemre voltak egykori tanulóink, akik a Schiller Gimnáziumba járnak: Hegyi Csenge és Kincső, Tóth Stefi.
Köszönjük Németh Péter bácsi segítségét is.
A lelkes gyerekek, vidám nyelvórák, közös játékok és programok jó visszaigazolás számomra, hogy remek ötlet volt a tábort megszervezni.

Németh Nikolett némettanár

A táborról további fotókat képgalériánkban láthatnak.