Pályaorientációs nap a Kalász Suliban

Idén november 20-án került megrendezésre pályaorientációs napunk, melyen célul tűztük ki, hogy tanulóink minél több érdekes szakmát ismerjenek meg, és nyolcadikosaink segítséget kapjanak a továbbtanuláshoz, az előttük álló iskolaválasztáshoz.

Sajnos a járványhelyzet miatt iskolán kívüli programokra nem kerülhetett sor, és szülők sem látogathattak el iskolánkba, de így is színes programok várták tanulóinkat.

Alsó és felső tagozatosaink különböző foglalkozásokkal, szakmákkal ismerkedhettek meg, melyek bemutatásában pedagógusok és gyerekek közösen vettek részt.  Voltak, akik a cukrász, szakács mesterséget gyakorolhatták, és finomabbnál finomabb ételeket készítettek el. Voltak, akik a gyógynövényekkel, azok felhasználásával ismerkedtek, vagy kézműves termékeket állítottak elő. Több osztályban közös játékkal és filmekkel kerültek közelebb a munka világához. Sőt néhány osztályban még online szakmabemutatót is tartottak a szülők.

A nyolcadikos tanulóink idén a járvány miatt nem tudtak részt venni a középiskolák nyílt napjain, ezért az osztályfőnökök mutatták be nekik az iskolatípusokat és a Budakalász környékén működő középfokú intézményeket. Így diákjaink sok hasznos és érdekes információt tudhattak meg a felvételi előtt a kiválasztott iskolákról.

Végezetül leszögezhetjük, hogy tartalmas és sikeres napot zártunk!