Áldott karácsonyt és boldog új évet kíván a Kalász Suli csapata!

Idén a hagyományoktól eltérően, rendhagyó módon ünnepelte meg az alsó tagozat a karácsonyt.

A szokásos tornatermi közös összejövetelt, éneklést és műsort sajnos a rendkívüli járványhelyzet miatt nem tudtuk megtartani, ezért idén összefogva az teljes alsó tagozatot közösen készülődtünk erre a gyönyörű napra.

A karácsonyi műsor megszervezése a 2.c osztály feladata volt.

Úgy gondoltam, hogy örömtelibb az ünnep,  ha egy kicsit mindenki részese lehet a műsornak, így minden osztály egy rövid kis videót készített. A kis osztályprodukciók végül egésszé álltak össze, így ajándékoztuk meg ezzel a Kalász Suli közösségét.

Ezzel párhuzamosan egy játékos feladat is zajlott az alsóban.

Ha már itt az Advent, a várakozás ideje, ezért közös karácsonyi  készülődésre hívtam meg minden osztályt. Örömmel tapasztaltam, hogy milyen lelkesen vették az ötletet, és milyen izgalommal vágtak bele a játékba a gyerekek. 

Minden osztálynak 3 karácsonyfadíszt kellett készíteni, melyet az utolsó tanítási napon, az ünnepség napján, tettünk fel a közös karácsonyfánkra. 

Körbejártam az osztályokat. Mindenhol kihúztak egy sorszámot a kosárkából.

Elárultam  nekik, hogy nagyon figyeljék a faliújságomat, mert elrejtek majd rajta egy táblázatot, amiből kiderül, hogy az általuk húzott szám mellett vajon milyen alapanyagok szerepelnek. Ebből készültek el az osztálydíszek, és a közös karácsonyfánk megmutatta, mekkora ereje van a közösségnek, az összefogásnak.

Örülök, hogy egy ilyen támogató csapat részese lehetek!

Tarcsiné Duró Edit

2.c