Föld napja a Kalász Suliban

Április 23-án, szombaton ünnepeltük a Kalász Suliban a Föld napját. A napot a 2.b osztályosok műsora indította, melyben a Naprendszer család köszöntötte a Földet születésnapja alkalmából. Elmesélték, miért szeretik, tisztelik és becsülik testvérüket. Azt is elmondták, hogy a gyerekek az iskolában miként tehetnek a környezetszennyezés ellen: pl Lekapcsolom a lámpát, ha kimegyek a teremből. Nem tépem le a fák, bokrok ágait, virágait. Gyalog jövök iskolába. A szemetet a szelektív gyűjtőbe teszem. …

Az ünnepség végén megható és felemelő érzés volt, ahogy az egész suli együtt énekelte el „Bagdi Bella: Gyújts egy gyertyát a Földért” című dalát.

A napot az alsós osztályok többsége virágültetéssel folytatta, melyhez az anyagi támogatást iskolánk alapítványától kaptuk. Hálás köszönet érte! Akik nem ültettek, saját termükben sertepertéltek, takarítgattak. A felsősök az iskola környezetét, udvarát, sportpályáját és termeiket tisztították osztályfőnökeik vezetésével. A parkolóban papírgyűjtés zajlott.

Az iskola apraja-nagyja azon dolgozott, hogy a Föld napján valóban óvjuk, védjük, szépítsük a környezetünket. Reméljük, hogy az év többi napján is megmarad ez a lelkesedés!

Köszönjük minden Kalász Sulisnak, hogy részt vett a munkában!