Március 15-ei megemlékezés az alsó tagozaton

 

Az alsó tagozat március 15-ei megemlékezésére idén a 3.b osztály tanulói készültek színvonalas műsorral. Az előadás végigvezetett bennünket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc főbb pontjain: verssel, tánccal, zenével jelenítve meg a legfontosabb eseményeket. A fantasztikus műsorra tanítóik, Dr. Bokoriné Raymann Katalin és Nemesné Baján Panna  készítették fel diákjaikat. A műsort énekkarunk tanulói is erősítették a zenei betétek során, köszönjük a felkészítést Bánócziné Kovács Zsófia és Nemesné Baján Panna tanító néniknek. 

Az ünnepséget pedig kézműves, sport, valamint agytornát igénylő állomások követték szerte az iskolában.

Az 1-2. osztályos tanulóink közös kokárda, huszár- vagy népviseleti leányka ujjbáb és szélforgó készítésén vettek részt, majd zászlófutás-akadálypályát teljesítettek, illetve képrejtvényen-különbségkeresőn mutathatták meg, hogy mennyire ügyesek. 

A 3-4. osztályos tanulókra várt egy nemzeti színű Magyarország-térkép készítése egy kézműves állomáson. Két sportállomáson akadálypályát, illetve egy játékos zsebkendős feladatot kellett teljesíteniük, az agytornát pedig a március 15-éhez kapcsolódó ismeretek totója, illetve számítógépes, Wordwall-feladatok megoldása jelentette. 

Remek hangulatban telt a programsorozat, köszönjük szépen minden kísérő és állomást vezető kolléga tevékeny munkáját!    

            

Siposné Balogh Anna

       szervező