1848. március 15-ről szóló felsős megemlékezés

 Idén a felső tagozat úgy döntött, hogy bekapcsolódik a Mozaik Múzeumtúra által életre hívott és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet, valamint a Felelős Szülők Iskolája által megszervezett “DEMÓ 6” nap programsorozatába.

     Március 13-án délelőtt az első három órát megtartottuk, majd megnéztük az említett programsorozat nyitó filmjét, amit Balatoni József, „Jocó bácsi” tanár úr tartott Széchenyi és a reformkor témában. A film megnézése után egy feladatsort oldottak meg iskolánk tanulói a filmmel kapcsolatban. Ezután minden osztálynak lehetősége nyílt, hogy különböző magyarországi múzeumok által összeállított interaktív feladatokat oldjanak meg. A 21 múzeumot számos budapesti és vidéki múzeum is képviselte, köztük a Nemzeti Múzeum, a Hadtörténeti Múzeum, Országgyűlési Múzeum stb.

    12.30-tól tartottuk meg iskolai ünnepélyünket a tornateremben, a 6.a osztály tanulóinak előadásával. Az 1848. március 15-e eseményeit felidéző ünnepi műsor méltó módon zárta le a nemzeti ünnepünkről szóló aznapi megemlékezéseket.

 

Mérai Róbert

  szervező