Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny iskolai fordulója


A verseny iskolai fordulóját február 6-án tartottuk. Ezen az eseményen már csak azok a gyerekek vettek részt, akik mind előadásmódjukban, mind szövegtudásukban és kiejtésükben a legkiválóbbak csoportjukban. Az eseményt egy ünnepélyes köszöntővel nyitottuk meg, majd diákjaink megismerhették a zsűri tagjait. A gyerekek idén is nagyon ügyesek voltak, ezért nehéz volt döntést hozni. Számtalan kategóriában különdíjjal jutalmazta a zsűri, a pomázi Kistérségi német vers- és prózamondó versenyre ugyan nem továbbjutó, de derekasan helytálló diákjainkat. Az iskolánkban helyezést elért tanulók március 6-án mérethetik meg magukat a következő fordulóban.

Újabb szép helyezések német nyelvi versenyeken

Iskolánk diákjai több kategóriában értek el kimagasló eredményt. Száznál is több csapat mérte össze tudását.

Herbst in den DACH-Ländern országos levelezős csapatversenyen Junior 1 kategóriában az 5. c csapata 7. helyezést ért el. A csapat tagjai: Schuster Maximiliam, Nagy Bogi, Kovács Lázár, Okányi Csenge.

Idén is megrendezzük a német vers- és prózamondó versenyt

A megmérettetésen valamennyi német nyelvet tanuló diákunk részt vesz. Az osztályokon belüli fordulókat januárban tartjuk, ahonnan az iskolai versenyre a tanárok által kiválasztott legjobb 3 fő juthat tovább.

Az iskolai forduló időpontja: 2019. február 6.

Jó versenyzést kívánunk!

Németes advent

November 30-án, advent első vasárnapja előtt iskolánk másodikos németes tanulói rövid műsort adtak elő a Kós Károly Művelődési Házban. A 2.c tanulói karácsonyi verseket, a 2.b diákjai karácsonyi dalokat adtak elő.

Márton-nap

A német nemzetiségi nyelv tanítása mellett a hagyományok ápolása, megismertetése is fontos szerepet kap a Kalász Suliban. Ezek közül az egyik legfontosabb a novemberi Márton-napi rendezvényünk és a lámpás felvonulás.

Ezen a napon mindenki örömmel vesz részt. Csupa olyan dolog történik, ami gyereknek, felnőttnek egyaránt kedves. A 3. évfolyamosok előadásában megismerhetjük Szent Márton legendáját, és vidám dalokat hallgathatunk, a libakeresés izgalma a templomkertben még a szülőkre, tanárokra is átragad, ráadásul a finom sütik forró teával megkoronázzák ezt a délutánt.

Ez idén november 12-én is így történt iskolánkban!

További fotókat képgalériánkban láthatnak.