A jubileumi pénzhét eseményei és eredménye

 

A Kalász Suli Pénztisztítók csapata első a 9-ből!

 

Idén márciusban iskolánk is részt vett az immár 10. éve megrendezésre kerülő Pénz7 eseményein. A hetedik és a nyolcadik évfolyamosok egy héten át több órán is foglalkoztak a pénzügyi tudatosság kérdéseivel - családi költségvetés fontossága, előre tervezés, megtakarítási formák, hitelek fajtái és formái, korszerű pénzkezelés és pénzügyi biztonság a kibertérben.

A pénzügyi életleckék mellett megoldottuk a Digitális Szimat Tudáspróbát és felvettük a kapcsolatot az OTP Fáy András Alapítvánnyal is, akik számos e-learning tananyaggal, kvízzel, játékos feladattal színesítették a hetünket.

Indultunk a Pénz7 kísérő programján a PénzOkos Kupán is. Egy hónapon keresztül 3 online fordulón vettünk részt. Április első hetében zárult az első szakasz. A héten kaptuk a jó hírt, hogy iskolánk egyik csapata bejutott a megyei elődöntőbe. Minden megyéből csak a 9 legjobb vehet részt április 19-én, péntek délután a következő fordulón.

A Kalász Suli Pénztisztítók csapata első a 9-ből!

 

Büszkék vagyunk a 8.c osztályra és csaptára. Mindegyik fordulón az egész osztály összeadta a tudását. Az elődöntőn is együtt lesz az osztály a benevezett fiú csapattal. Ezek a fiúk már tavaly is indultak, és továbbjutottak a versenyen:

Iharosi Bendegúz, Tóth Aurél, Földes Frigyes és Szvoboda Botond.

 

A hetet szervezte, és a csapatot felkészítette osztályfőnökük,

Emmer Edit.