Szép siker a kalászi iskolák természettudományi versenyén

 

Május idusán „örömversenyeztünk” a Patakpart Általános Iskolában.

Szentistvántelepi egykori kolléganőnk, Kulin Kati néni emlékére a 6-7-8. osztályosoknak kiírt komplex természettudományi versenyen vettünk részt.

A hat kalászi csapat közül a második és negyedik helyet hoztuk el, csak egyetlen ponttal lemaradva az első szentistvántelepiektől.

 

  1. hely: Schäffer Erzsébet 6.a, Keresztúri Ákos 6.a, Bódi Zsófia 7.a, Hajdu Boglárka 8.c 
  1. hely: Vámos Andrea 6.b, Szlovicsák Lea 6.b, Csók Viktória 7.a, Ivánkay Barbara 8.c

 

A verseny nagyon színvonalas, jól szervezett volt: a hat csapatnak négy akadályt kellett leküzdenie. Tanulóink a természettudományi laborban kémiai kísérleteket végeztek, az iskolakertben, a patakparton növényhatározási versenyen vettek részt, egy másik helyszínen komplex természettudományi számolási feladatokat hajtottak végre általános és budakalászi helyszínekre vonatkoztatva, melyeket két kísérő kolléganőmmel: Csákberényi-Malasics Dorottyával és Fridrik Ágnessel közösen állítottunk össze és javítottunk ki. Nem ezért, de ezen helyszínen brillíroztak gyermekeink.

A negyedik akadály pedig a fentarthatóságról szóló vita volt pro és kontra érvelésekkel, egészen profin, színvonalasan, kulturáltan: Hajdu Bogi, Keresztúri Ákos és Szlovicsák Lea nagy tapsot aratva érveltek, ebben is a mi egyik csapatunk kapta a legtöbb pontot.

Jövőre folytatjuk, várhatóan Szentistvántelepen...

 

Szeretettel és büszkeséggel gratulál az egész iskola!

 

Juhász Gábor