A víz világnapja az 1. b-ben

Bár a víz világnapját március 22-én ünnepeljük, a Kalász Suli Bátor Bocsai, az 1.b-sek már előbb elkezdték a munkát. Panni néni és Kati néni vezényletével, az online térben, megnéztek egy rövid kis videót. Ebben a kisfilmben arra hívták fel a figyelmet, hogy micsoda károkat okoz a műanyag az élet minden területén, ha a víz útjába kerül. Milyen hatalmas műanyagszigetek jönnek létre a tengerekben, óceánokban. Mi történik, ha egy szerencsétlen teknős megeszi a medúzának hitt műanyagzacskót? Mi történik a madarak gyomrával, ha felfalják a hulladékot? Nem is beszélve a halakról….

 

A kis Bocsok elrettenve figyelték a jeleneteket. Többen kifejtették, attól félnek, hogy így hamarosan vége lesz a Földnek is.

Mit is tehetünk?

Gyűjtsünk szelektíven hulladékot! Használjunk kevesebb vizet! Vásároljunk papírzacskóban!  A hulladékok nagy része újrahasznosítható. Ezzel a gondolattal zártuk a filmet és a beszélgetést, majd lehetőséget adtunk a gyerekeknek, hogy készítsenek valamit hulladékból vagy rajzoljanak figyelemfelkeltő képeket. Igazán kreatív alkotások születtek!

A mellékelt fotókon láthatjuk, hogy sokan igazán magukénak érzik a problémát, pedig még milyen kicsik.

Nagyon büszkék vagyunk Rájuk!

Panni néni, Kati néni