MosolygÓra a 6.c osztályban

Ötalkalmas élménypedagógiai foglalkozássorozaton vett részt iskolánk 6.c osztálya márciusban és áprilisban.

A heti rendszerességű, tapasztalati tanulást előtérbe helyező foglalkozások alkalmával a diákok önállóan és osztályszinten is épülhettek, fejlődhettek. Nagyon élvezték a programot, melybe egy gyönyörű terápiás kutya, Alba is bekapcsolódott.

A szociális kompetenciák és az érzelmi intelligencia fejlesztését előtérbe helyező foglalkozásokon a diákok játékos helyzetekben tapasztalhatták meg együttműködési, kommunikációs és problémamegoldó készségeiket. Ezeket a tapasztalatokat jó eséllyel tudják kamatoztatni más, hétköznapi helyzetekben is. Kilépve a megszokott iskolai helyzetekből nem egyszer meglepetést okoztak önmaguknak és társaiknak is.

A játék örömének is köszönhetően nagyon jó hangulatban, biztonságos, elfogadó és oldott légkörben teltek óráink, melyekért köszönettel tartozunk a Béndekpuszta Mosoly Völgye Alapítvány munkatársainak, képzett szakembereinek és Albának, az alapítvány terápiás kutyájának, aki lényével még inkább bearanyozta foglalkozásainkat.

A MosolygÓráink egyikén a Szentendre TV is részt vehetett, az alábbi linkre kattintva tekinthető meg riportjuk a 6.c-ben zajló foglalkozásról.

https://www.youtube.com/watch?v=mhhkPGnWJwE

Pintér Nóra, a 6.c osztályfőnöke