Nemzetiségi nap 2022

Két év szünet után idén újra megrendezhettük a nemzetiségi napot. Elsős, harmadikos és ötödikes németeseink hetek óta készültek egy kis műsorral, melyet a Faluház színpadán adtak elő szüleiknek, és a többi gyereknek. Fergeteges hangulatban telt a délután.

Regionális német nemzetiségi szavalóverseny 2022.

Idén április 13-án Újhartyánban rendezték meg a német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny regionális fordulóját. Megismerkedtünk a gyönyörű falu tájházával és kézműves foglalkozásokon, felfedező sétán is részt vettünk az ünnepélyes díjátadó előtt. Iskolánkat a 4.a osztályos Szabó Csenge és a 6.c osztályos O. Szabó Emília képviselte, akik kategóriájukban 1. helyezettként jutottak be ide a kistérségi fordulóból.

Német nyelvvizsga

Iskolánkban második alkalommal szerveztük meg 8. évfolyamos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjaink számára a DSD1. nemzetközileg elismert német nyelvvizsgát. Az írásbeli vizsga idén március 9-ére esett. A diákok németórákon szorgalmasan készültek a megmérettetésre, szép lezárása ez a 8 év némettanulásnak. Idén 10 tehetséges tanulónk teszi próbára tudását.

Német nemzetiségi vers-és prózamondó verseny kistérségi fordulója

Idén újból nagyszerűen szerepeltek németes diákjaink. Március 11-én online formában vettek részt az iskolai fordulóról továbbjutott diákjaink a Német nemzetiségi vers-és prózamondó kistérségi versenyén, melyet idén Dunabogdány szervezett meg.

Német tábor július 11-15-ig!