Egy nap Bécsben

 

A nap korán indult számunkra, 5:40-kor már az iskola parkolójában gyülekeztünk. 6 órakor megérkezett a buszunk. Imre bácsi, az idegenvezetőnk már a buszon várt minket. Mindenki gyorsan elfoglalta a helyét, és egy gyors névsorolvasás után el is indultunk. Az utunk három és fél órába telt.

Menetközben Imre bácsi sok érdekességet mesélt Ausztriáról. Megtudtuk tőle például azt, hogy Ausztriában a természeti elhelyezkedése miatt sok magas hegy található, emiatt szinte minden gyerek már fiatal korában megtanul síelni.

Svábház projektnap

A német népismeret órák kiemelkedő programja a Svábház projektnap, melyet szeptemberben szoktunk megszervezni. A rengeteg látnivalót, információt egy játékos verseny során tesszük könnyebben feldolgozhatóvá, szerethetővé. A gyerekek szinte észrevétlenül kerülnek új ismeretek birtokába, s mindezt nem a megszokott tantermi környezetben, hanem a kincsekkel teli, szépen felújított tájházban. Köszönjük a Német Egyesület tagjainak ezt a jó hangulatú napot, a lelkes támogatást és a finomságokat!

németes munkaközösség

Német nemzetiségi tábor 2023

A budakalászi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kalász Suli szervezésében 4. alkalommal rendeztük meg a német napközis tábort július 17-21 között. Idén is nagy volt az érdeklődés, 44 gyerek vett részt. A tábor szervezője Németh Niki néni, segítői pedig: Pózna Előd bácsi, valamint Hegyi Bálint és György Jázmin, régi diákjaink voltak.

Német projektverseny

 A „Hallo Österreich!” országos levelezős projektversenyen 2 csapattal vettünk részt.

Kovács Dóra--Sulyok Panna--Horváth Dániel 5.b osztályos tanulóink 6. helyezést értek el.

Balla Ilona--Bagdy Borbála--Okányi Zselyke 5.b osztályos tanulók pedig 9. helyezettek lettek.

A 6. osztályosok csapata az „Es weihnachtet schon” országos levelezős versenyen vett részt szintén két három fős csapattal.

Halász Benedek--Schäffer József--Kállai Péter 6.a osztályos tanulók 6. helyezést értek el.

Bódi Zsófia 6.a--Kusai Rozina 6.a--Szamosvári Döniz 6.c osztályos diákjaink pedig 10. helyezettek lettek.

Szeretettel gratulálok diákjaimnak a szorgalmukhoz, örülök, hogy a tananyag mellett még plusz feladatokat is vállalnak.

Németh Nikolett 

Német tábor

Idén is lesz német napközis tábor július 17-21-ig a Kalász Suliban: sok kirándulással, programmal és játékos nyelvtanulással. Jelentkezni Németh Niki néninél lehet május 31-ig, költsége: 20.000 Ft. A jelentkezés az összeg befizetésével és a jelentkezési lap kitöltésével lesz végleges. (A jelentkezőknek emailben küldöm.)