Német projektverseny

 A „Hallo Österreich!” országos levelezős projektversenyen 2 csapattal vettünk részt.

Kovács Dóra--Sulyok Panna--Horváth Dániel 5.b osztályos tanulóink 6. helyezést értek el.

Balla Ilona--Bagdy Borbála--Okányi Zselyke 5.b osztályos tanulók pedig 9. helyezettek lettek.

A 6. osztályosok csapata az „Es weihnachtet schon” országos levelezős versenyen vett részt szintén két három fős csapattal.

Halász Benedek--Schäffer József--Kállai Péter 6.a osztályos tanulók 6. helyezést értek el.

Bódi Zsófia 6.a--Kusai Rozina 6.a--Szamosvári Döniz 6.c osztályos diákjaink pedig 10. helyezettek lettek.

Szeretettel gratulálok diákjaimnak a szorgalmukhoz, örülök, hogy a tananyag mellett még plusz feladatokat is vállalnak.

Németh Nikolett 

Német tábor

Idén is lesz német napközis tábor július 17-21-ig a Kalász Suliban: sok kirándulással, programmal és játékos nyelvtanulással. Jelentkezni Németh Niki néninél lehet május 31-ig, költsége: 20.000 Ft. A jelentkezés az összeg befizetésével és a jelentkezési lap kitöltésével lesz végleges. (A jelentkezőknek emailben küldöm.)

Német nemzetiségi nap

2023. április 28-án rendeztük meg német nemzetiségi napunkat a Faluházban. A rendezvényen részt vett a Nyitnikék Óvoda német nemzetiségi csoportja, valamint iskolánk 1., 3. és 5. évfolyamainak németes tanulói, akik színes, szórakoztató programmal készültek az alkalomra. A programot a Budakalászi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte, a fellépőket pedig a Kalász Suli német szakos tanárai és a Nyitnikék Óvoda Harkály csoportjának óvónői készítették fel. A „virslievős” hagyományőrző napunk igen jó hangulatban, színvonalas műsorokkal övezve telt. Köszönjük szépen ezt a napot a Budakalászi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak.

németes munkaközösség

Májusfaállítás a Svábházban

Az első évfolyam németesei a budakalászi Német Egyesület szervezésében májusfaállításon vettek részt a Svábházban. A kicsik lelkesen németül kérték, hogy milyen szalagot adjon Illésné Zieba Mariann néni, amit aztán a májusfa ágaira kötöttek. A kész májusfát a fiúk vitték a helyére, majd a gyerekek vidáman állták-ülték körbe a felállított májusfát. Természetesen nem maradhattak el a kiállítás tárgyaihoz kapcsolódó érdekes történetek sem, majd egy kis finomságot is kaptunk a napsütéses udvaron. Teli élménnyel térhettek vissza a csoportok az iskolába. Köszönjük!

németes munkaközösség

Szilágyiné Dér Barbara kolléganőnk díjat kapott!

Idén Szilágyiné Dér Barbara, nyelvi munkaközösségünk vezetője kapta a Pest Vármegyei Német Önkormányzat Katharina Kreisz-díját. Ezt az elismerést olyan német nemzetiségi pedagógus kaphatja meg, aki maradandót alkot a németoktatás és a nemzetiségi nevelés területén. Szívből gratulálunk!