Német nemzetiségi tábor 2023

A budakalászi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kalász Suli szervezésében 4. alkalommal rendeztük meg a német napközis tábort július 17-21 között. Idén is nagy volt az érdeklődés, 44 gyerek vett részt. A tábor szervezője Németh Niki néni, segítői pedig: Pózna Előd bácsi, valamint Hegyi Bálint és György Jázmin, régi diákjaink voltak.

A programok színessége garantálta a jó hangulatot: a Sváb tájházban a sváb hagyományokkal   ismerkedtünk   Illésné Zieba Mariann tolmácsolásában, valamint kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek: levendula illatzsákot készítettek, kirakóztak és rajzoltak. Reich Tamás, az „Alpenrose” tánccsoport vezetője sváb tánclépéseket tanított a lelkes gyerekseregnek.

Aznap délután pedig pizzázni mentünk a gyerekek nagy örömére.

Szerdán a szentendrei Skanzenben ismerkedtünk meg a malmok és molnárok világával és a régi falusi iskolai élettel a foglalkozások során.

Csütörtökön wakeboardoztak a gyerekek az Omszk Wakeboard Centrumban, amit nagyon élveztek, igazán bátran vetették magukat a hullámok közé.

Minden nap játékos németórát tartottunk 3 csoportban a gyerekek nyelvi szintjének megfelelően, és dalt is tanultunk.

Utolsó nap Szentendrére kirándultunk: a Marcipán Múzeum megtekintése után fagyiztunk, és a játszótéren töltöttük a délelőtt további részét.

Minden gyerek jutalmat kapott a tábor zárásaként, apró ajándékokkal, mosolygós arccal térhettek haza a jól sikerült hét végén.         

A tábor a Német Nemzetiségi Önkormányzat Budakalász és Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg. Köszönjük szépen a támogatást! Köszönöm Lávinger Ildikónak, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének munkáját is.

Németh Nikolett némettanár