Egy nap Bécsben

 

A nap korán indult számunkra, 5:40-kor már az iskola parkolójában gyülekeztünk. 6 órakor megérkezett a buszunk. Imre bácsi, az idegenvezetőnk már a buszon várt minket. Mindenki gyorsan elfoglalta a helyét, és egy gyors névsorolvasás után el is indultunk. Az utunk három és fél órába telt.

Menetközben Imre bácsi sok érdekességet mesélt Ausztriáról. Megtudtuk tőle például azt, hogy Ausztriában a természeti elhelyezkedése miatt sok magas hegy található, emiatt szinte minden gyerek már fiatal korában megtanul síelni.

10 órakor Bécs külvárosában megálltunk vásárolni. Erre 45 percünk volt, majd folytattuk utunkat Bécs belvárosába.

A következő programunk a Schönbrunni kastély megtekintése volt, ahol csoportképet is készítettünk.

Egy  órát kaptunk a kastélykerti  sétára. A kert nagyon szép, virágokkal és szobrokkal díszített nagy területen helyezkedett el.

Ezután a Mária Terézia teret tekintettük meg.

A tér mellett található a Természettudományi Múzeum, ahol kisebb csoportokban megnézhettük a kiállítást. Ez nagyon érdekes volt. Láttunk tetemeket, ősembereket, mamutot, dinoszauruszt is.

A múzeum megtekintése után Imre bácsi mindenkit egy tábla csokoládéval jutalmazott meg.

Kirándulásunk a végéhez közeledett. Útban hazafele, Magyarországon megálltunk egy McDonaldsnál, hogy ezt a jó kis napot ne üres gyomorral zárjuk. Utazásunk végén fáradtan, de élményekkel gazdagodva tértünk vissza az iskola parkolójába, ahol a szüleink már vártak minket.

Köszönjük tanárainknak ezt a szuper programot!

Kusai Rozina és Bódi Zsófi 7.a osztályos tanulók