Német napközis tábor 2022

A budakalászi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kalász Suli szervezésében 3. alkalommal rendeztük meg a német tábort július 11-15. között. Idén 36 gyerek vehetett részt 2-6. osztályig. A tábor szervezője Németh Niki néni, segítői: Pózna Előd bácsi, valamint régi diákjaink, Hegyi Csenge, Hegyi Kincső és Szarka Nóri voltak.

A programok színessége garantálta a jó hangulatot: a Svábházban a régi sváb ételekkel ismerkedtünk meg svábul és németül is Wagnerné Katika néni kedves tolmácsolásában, megkóstolhattuk a finom aludttejes lepényt (Saurimilichfleckl), amelynek elkészítését Katika néni még gyerekkorában tanulta. Reich Tamás, a helyi Alpenrose tánccsoport vezetője tiroli tánclépéseket tanított a lelkes gyerekseregnek.

Kedden a szentendrei Skanzenben ismerkedtünk meg a régi paraszti élettel a „Munkák a házban” és a „Ház körül” foglalkozások során. Szerdán wakeboardoztak a gyerekek az Omszk Wakeboard Centrumban, amit nagyon élveztek, igazán bátran vetették magukat a hullámok közé. Délután fagyiztunk.

Minden nap gyakoroltunk egy kicsit a németórákon 3 csoportban a gyerekek nyelvi szintjének megfelelően: mozgásos dalokat, szituációkat tanultunk játékosan.

Csütörtökön filmet vetítettünk és a gyerekek kitombolhatták magukat Előd bácsi nagyszerű akadálypályáján. Délután pizzázni mentünk a gyerekek nagy örömére.

Utolsó nap Szentendrére kirándultunk: a Marcipán Múzeum megtekintése után fagyiztunk és a nagy játszótéren töltöttük a délelőtt többi részét. Délután kicsit összegeztük a héten tanult ismereteket, majd a gyerekek társasoztak, sportoltak, játszottak. Minden gyerek jutalmat kapott a tábor zárásaként, apró ajándékokkal, mosolygós arccal térhettek haza a jól sikerült tábor végén.

 

A Tv Budakalász Kultúrcseppek c. műsorában beszámoló készült a táborról:

https://youtube.com/watch?v=_VPejaw12-E&feature=share 

A tábor a Német Nemzetiségi Önkormányzat Budakalász és Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg. Köszönjük szépen a támogatást!

Németh Nikolett némettanár