„Madarak és fák” országos természetvédelmi projektverseny

 

Gyuroski Botond 3.b osztályos tanuló 7.helyezést ért el az országos „Madarak és fák” természetvédelmi projektversenyen.

Gratulálunk Botinak!

A 2.s osztály 4 csapattal indult a csapatverseny kategóriában, ők 6., 6. 6. és 8. helyezést értek el: Keresztúri Ábel, Szelcsányi Bence, Kecskés Balázs, Kiss-Petke Botond, Szűcs Zsombor, Schlezák Dominik, Bencze Boglárka, Ferencz Anna, Kollár Lara, Losonczi Szabolcs, Hisák Bence és Kiss Adrian.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

A víz világnapja

 

03.22-én a víz világnapja alkalmábòl meghívtuk iskolánkba Gersterkorn Andrást, hidrogeológust, aki színvonalas előadást tartott tanulóinknak az alábbi érdekes témákról:

1) A víz körforgása

2) A víz eredete, kora

3) A Föld helye a Naprendszerben a víz szerint,

4) Mi történt Mezopotámiában? (miért és miben hasonló a víz körforgása testünk ereinek hálózatához).

Használtolaj gyűjtés

A Kalász Suliban járt ma az e-Qka program képviselője, aki olajgyűjtő palackokat hozott a már regisztrált gyűjtőknek. Ebben az edényben hozhatják a gyerekek az iskola portáján elhelyezett e-Qkába az otthon felgyülemlett háztartási olajat. 

Köszönjük, hogy ezáltal is erősíthetjük gyermekeinkben az ökotudatosságot!

eqka.hu)

  

„Epson Zöldsuli” kreatív pályázat

Az Epson Magyarország energiatakarékos eszközeivel elkötelezett a fenntarthatóság, az energiafelhasználás csökkentése és a hulladékkezelés mellett, ezért hirdetett kreatív pályázatot általános- és középiskolások számára.

Erre a pályázatra készítette el a Kalász Suli 6.a osztálya A mi csodálatos világunk című pályamunkáját, mellyel a felső tagozatos korosztályban 3. helyezett lett, és iskolánk számára egy Epson nyomtatót nyert.

Gratulálunk ehhez az eredményhez!

Szorgos kezek az Omszk-tó fásításában…

Nagy örömmel tettünk eleget az Önkormányzat hívó szavának, melyben felkérték az osztályunkat, a 4.c osztályt, hogy vegyünk részt az Omszk-tó melletti park fásításában.