Alkotói pályázat nyertesei

2024.06.18-án délután került megrendezésre a budakalászi Faluházban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által meghirdetett   országos - a magyar hagyományokat felelevenítő – alkotói pályázat nyerteseinek kiállítása, s egyben Pest vármegye iskoláskorú nyerteseinek elismerése.

Amatőr járási úszóverseny 2024

Szentendrén a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium testnevelés munkaközössége minden évben megrendezi az amatőr járási úszóversenyt a tanuszodában. Célja a versenyzési lehetőség biztosítása a járási iskolák alsó tagozatos gyermekei számára, valamint az iskolák közötti kapcsolatok ápolása, a gyermekek sportbeli képességeinek felmérése, tehetségek kiválasztása. Nem utolsó sorban pedig az egészséges életmódra nevelés.

A Kalász Suli Általános Iskolából idén 18 tanulónk jelentkezett a versenyre, s közülük kiemelkedő eredményt értek el:

Nemzeti Lovarda versenye

 

Kis-Palotai Maja 3.m 7 évesen kezdett el lovagolni. Az idei versenyszezont a Nemzeti Lovardában indította, amelyen futószáras versenyszámban I. helyezést, díjlovas versenyszámban pedig III. helyezést ért el.

Sikeres projektverseny

Véget ért a Kulin Kati 4 fordulós fenntarthatósági projektverseny, melyet Boós-Bárány Márta, a Szentistvántelepi Általános Iskola alsós tanítója szervezett harmadik-negyedik osztályosok számára. A Kalász Suli-s diákok szép számmal vettek részt a versenyen.

„Lila vegyész” országos kémiaverseny

 

Országos kémiaversenyen első helyezést ért el Tóth Aurél 8.c osztályos tanulónk, aki két online fordulót követően bejutott a "Lila vegyész" kémiaverseny országos döntőjébe. Május 18-án rendezték meg Gyulán a döntőt, melyen Aurél kimagaslóan teljesített, és első helyezett lett. Gratulálunk ehhez a szuper teljesítményhez, és további sikereket kívánunk Neki gimnáziumi tanulmányai során!

 

Csákberényi-Malasics Dorottya

felkészítő tanár