A jubileumi pénzhét eseményei és eredménye

 

A Kalász Suli Pénztisztítók csapata első a 9-ből!

 

Idén márciusban iskolánk is részt vett az immár 10. éve megrendezésre kerülő Pénz7 eseményein. A hetedik és a nyolcadik évfolyamosok egy héten át több órán is foglalkoztak a pénzügyi tudatosság kérdéseivel - családi költségvetés fontossága, előre tervezés, megtakarítási formák, hitelek fajtái és formái, korszerű pénzkezelés és pénzügyi biztonság a kibertérben.

Megyei német szavalóverseny

Április 11-én rendezték meg Törökbálinton a Pest vármegyei német nemzetiségi szavalóversenyt, melyen két 6.a osztályos diákunk képviselte iskolánkat:

Szabó Csenge és Turcsán Kara. Felkészítő tanáruk: Németh Nikolett.

Mindketten szépen szerepeltek, két verssel is készültek a megmérettetésre.

Turcsán Kara 3. helyezett lett és továbbjutott az országos fordulóba.

Nagyon büszkék vagyunk rátok, további sok sikert kívánunk!

német munkaközösség

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt a Kalász Suli alsó tagozatán minden évben megrendezzük.

Ezen a versenyen mindenki részt vehet, aki szeret gondolkodni, mert a könnyebb és nehezebb feladatok együtt mindenki számára sikerélményt biztosítanak. A verseny célja a matematika népszerűsítése, a matematika megszerettetése, tehetségek felfedezése.

Zenei siker

Büszkék vagyunk két 5.b osztályos tanulónkra Csapó Lizára és Kisvölcsey Mártonra (Kalászi Zeneiskola növendékei), akik a XIII. Országos Négykezes és Kétzongorás Verseny Területi Válogatóján a legmagasabb pontszámmal jutottak a döntőbe a korcsoportjukból. Szívből gratulálunk nektek és drukkolunk a veszprémi országos versenyre!

Dévai Tünde

Természettudományi verseny

 

Az országos Kaán Károly természettudományi verseny iskolai fordulójának eredménye