Kalász Suli Általános Iskola

 

Cím: 2011 Budakalász, Budai út 54.

Telefon: (26) 340-307

e-mail:

Honlap: www.kalaszsuli.hu

 

Igazgató: Végh Attila

 

Egy patinás intézményt szeretnénk ez úton is bemutatni, mely 1902-ben kezdte meg működését Budakalászon. Iskolánkban több generáció váltotta egymást az elmúlt évek alatt, mely során számtalan változás következett be nemcsak az oktatásnak helyet adó épületben, hanem a pedagógiai alapelvekben, nevelési-oktatási célokban is. A Kalász Suli jelenleg általános tanrendű, nyolc évfolyamos általános iskola, melyben tanulóink választhatják a német nemzetiségi nyelvoktatást is heti hat órában. Ezeken az órákon sajátíthatják el első osztálytól kezdve a német nemzetiségi nyelvet és hagyományokat.

Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink oldott légkörben tanuljanak. Pedagógiai programunkban helyet kapott tanulóink test-lelki fejlődésének biztosítása, egymás elfogadása. Kiemelt figyelmet fordítunk a társas intelligencia sikeres kialakítására és kamatoztatására. Ezt az alapelvünket szeretnénk kiteljesíteni a tanórákon és a közösségi programjainkon, rendezvényeinken egyaránt, melyet a Boldog Iskola megtisztelő cím elnyerése is bizonyít. Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos életmód kialakítására, és büszkék vagyunk Örökös Ökoiskolai címünkre is.

Iskolánk közössége hivatalos honlapunkon keresztül is szeretne bemutatkozni minden érdeklődő számára, megmutatni azokat az értékeket, színes programjainkat, melytől ez az intézmény a Kalász Suli!