Német nemzetiségi tábor 2024

 

A Kalász Suli szervezésében és a budakalászi  Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával  5. alkalommal rendeztük meg a német  napközis tábort július 15-19. között. Idén is nagy volt az érdeklődés , 49 gyerek vett részt. A tábor szervezője Németh Nikolett némettanárnő, segítői: Előd bácsi, valamint Hegyi Bálint és György Jázmin, régi  diákjaink voltak.

A programok színessége garantálta a jó hangulatot: a Sváb tájházban a  sváb hagyományokkal   ismerkedtünk   Illésné Zieba Mariann tolmácsolásában, valamint kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek: karkötőt  készítettek, kirakóztak és rajzoltak. Reich Tamás, az Alpenrose  tánccsoport vezetője sváb tánclépéseket tanított a lelkes gyerekseregnek.

A szentendrei Skanzenben megismerkedtünk a szövés- fonás rejtelmeivel és a régi falusi  iskolai élettel .

A sport sem maradhatott el:  a gyerekek az Omszk Wakeboard  Centrumban wakeboardoztak , amit nagyon élveztek, igazán bátran vetették magukat  a hullámok közé.

Minden nap játékos  németórát  tartottunk  3 csoportban a gyerekek nyelvi szintjének megfelelően és német nyelvű meséket néztünk.

A nagy melegben óriási  sikere volt a vízi csatának és a pizzázásnak, üdítőzésnek is.

Utolsó nap Szentendrére kirándultunk: egy érdekes múzeumot tekintettünk meg, a Mikrocsodák Múzeumát,   fagyiztunk, és  a játszótéren töltöttük a délelőtt további részét.

Minden gyerek jutalmat kapott a tábor zárásaként, apró ajándékokkal, vidáman térhettek haza a jól sikerült tábor végén. Jövőre újra találkozunk!       

A tábor a Német Nemzetiségi Önkormányzat Budakalász és Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg. Köszönjük szépen a támogatást! Köszönöm Lávinger Ildikónak, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének a segítséget.

 

Németh  Nikolett némettanár