Közös versmondással és versennyel ünnepeltük a költészet napját

„A csoda nem a vers, hanem az őt befogadó gyerek. A csoda a kapcsolat. A csoda az adomány, ami a költészet.” (L. Békési Júlia)

Iskolánkban április 4-én a felső tagozatos tanulók mondhatták el kedvenc magyar költőjük versét, április 9-én pedig az alsó tagozatos diákok számára rendeztük meg versmondó versenyünket. A kicsik programján Wieszt Józsefné, Szabó Anna Mária és Begala Tímea értékelte az előadásokat, míg a nagyobbakat Major Katalin, Pákozdi Judit és Séra Andrea hallgatta meg.

Tanulóink intézményünkben április 11-én Nagy László Adjon az Isten című versét mondták el együtt, majd ennek a költeménynek a megzenésített változatát hallgatták meg.

Már hagyomány városunkban, hogy ezen a napon a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár épületében egy versmondó gálával ünnepeljük meg a költészet napját. A rendezvényen idén is hat alsós és hat felsős tanuló képviselte iskolánkat.

Április 11-én az alsós gyermekek közül Tomka Blanka (2.a), Sefranik Lajos (2.a), Berta Boglárka (2.b), Tóth Luca Hanga (3.c), Hóbor Dominik (4.b), Tomka Mátyás Boldizsár (4.b), a felsős diákok közül pedig Károly Virág (5.a), Kiss Barnabás (5.a ), Okányi Csenge (5.c), Székely Bianka (5.c), Gaal Dávid (6.a) és Deep Krish (6.a) örvendeztette meg előadásával a verseket kedvelő közönséget.

Köszönettel tartozunk minden kedves és lelkes versmondónak, hogy emlékezetessé tették e jeles napot; a szülőknek, hogy esténként gyermekük kezébe egy-egy gyönyörű, vagy éppen humoros verset adtak.